Scroll


Xtra's

Insula College havo/vwo is een school met heel veel Xtra’s:

  • Speciaal voor leerlingen met een extra interesse in sport of kunst en cultuur bieden we twee Xtra toffe leerlijnen aan, de leerlijnen sport- en kunst;
  • Wij helpen je Xtra leren leren, dit is ons Halma Study Support-programma waarbij we je leren om te leren. Onderzoeksvaardigheden leer je hier, net als slimme trucs om woordjes te leren;
  • Jouw mentor is tegelijkertijd jouw coach, met Xtra aandacht voor jou. Zij zijn dagelijks bereikbaar voor al jouw vragen en coachen waar dit nodig is;
  • Door middel van Xtra persoonlijke begeleiding halen we het beste uit jou en ondersteunen we jouw talentontwikkeling. Wij zien het goud in jou! Ook als je tegen iets aan loopt kijken we samen welke begeleiding op dat moment passend is;
  • We vinden het belangrijk dat je met plezier naar school gaat, van de brugklas tot en met je laatste jaar. We maken jouw schoolperiode, binnen én buiten de lessen, daarom graag zo leuk mogelijk voor je. Dat doen we onder andere met Xtra projectweken, activiteiten en mogelijkheden. Daarmee geef jij zelf richting aan jouw schooltijd!

 

 

Leerlijnen

Speciaal voor leerlingen met een extra interesse in sport of kunst en cultuur bieden we twee verschillende leerlijnen aan.

Leerlijn sport

Vind jij het leuk om te sporten en bewegen? Wil je je sporttalent graag verder ontwikkelen? Of wil je van sport misschien zelfs je beroep maken later? Dan is onze leerlijn sport iets voor jou.

 

Binnen deze leerlijn krijg je, samen met andere sportliefhebbers, twee uur extra sportles per week. Je maakt kennis met bekende én minder bekende sporten als crossfit, cardio-boxen, boulderen en fitness. Deze sportclinics krijg je van experts uit de sportwereld. Tijdens de lessen verdiep je je in techniek, tactiek en spelregels. En in het derde jaar gaan we met z’n allen op wintersport!

Deze leerlijn is er voor leerlingen in de onderbouw. Naast het reguliere sportprogramma krijg je twee uur per week extra sportles. De leerlijn sport is niet verplicht. Het eerste jaar kost de sportlijn € 175,-. Dat is inclusief tenue. In het tweede en derde jaar betaal je € 150,- per jaar. Je meldt je aan voor deze leerlijn op het aanmeldformulier.

Leerlijn kunst

Ben je graag creatief bezig en voel jij je helemaal thuis in de wereld van film, theater en dans? Lijkt het je tof om van kunst je beroep te maken? Dan is onze leerlijn kunst iets voor jou.

Binnen deze leerlijn krijg je, samen met andere kunst- en cultuurliefhebbers, naast de reguliere lessen theater, handvaardigheid, tekenen en muziek twee uur extra kunstlessen. Je leert creatief te denken en doen, gaat aan de slag met vormgeving in 2D en 3D en leert alles over nieuwe technieken en materialen. Deze lessen krijg je van kunstenaars; zij zijn echte experts in hun vakgebied. 

Deze leerlijn is er voor leerlingen in de onderbouw. Naast het reguliere programma krijg je twee uur per week extra kunst. De leerlijn kunst is niet verplicht. De kunstlijn kost € 150,- per jaar. Je meldt je aan voor deze leerlijn op het aanmeldformulier. 

Internationalisering en Erasmus+

Kennismaken met andere talen en culturen is nuttig én leuk. Bij ons op school hebben we daarom veel aandacht voor internationalisering. Dat doen we op verschillende manieren. Zo bieden we, naast Engels, drie talen aan: Duits, Frans en Spaans. In de brugklas kies je er hier twee van.

Daarnaast organiseren we voor de bovenbouw verschillende uitwisselingsprojecten. Dat betekent dat je op uitwisseling kunt naar bijvoorbeeld Spanje, Duitsland of Portugal. Leuk om kennis te maken met andere scholen en culturen én om internationale vrienden te maken! Voor de bovenbouwleerlingen organiseren we ook regelmatig internationale stedentrips en excursies. Bijvoorbeeld naar Malaga, Praag of Keulen.

In samenwerking met Erasmus+, een programma dat onder andere middelbare scholieren helpt om kennis en ervaring op te doen in het buitenland, organiseren we ook diverse projecten. Binnen een van die projecten werken onze leerlingen, samen met leerlingen uit Duitsland, Kroatië, Denemarken, Spanje en Zweden, aan diverse science-gerelateerde onderwerpen.

Burgerschapsonderwijs

Burgerschapsonderwijs krijgt bij ons veel aandacht. Samen bereiden we je voor op de maatschappij van vandaag en morgen. We proberen alle bouwstenen van burgerschap, zoals identiteit, diversiteit en duurzaamheid, in ieder vak terug te laten komen.

 

 

Dat betekent bijvoorbeeld dat we voor Engels samenwerken met Amnesty International en je een brief mag schrijven naar iemand die onterecht in de gevangenis zit. Bij lichamelijke opvoeding leer je niet alleen hoe je het meeste uit de coopertest haalt, maar óók waarom een goede gezondheid en conditie zo belangrijk zijn. Via MDT (maatschappelijke diensttijd) neem je deel aan toffe projecten in Dordrecht waarbij je je, samen met je klasgenoten, inzet voor een ander. En in de bovenbouw verzorgen we interessante masterclasses over actuele thema’s rondom burgerschap. Meer weten over MTD? Bekijk hier de website.