Kennismaken
Open Dag & rondleiding

Ben je benieuwd naar onze school? Je bent van harte welkom om sfeer te komen proeven. Bezoek samen met je ouders een open dag, volg een rondleiding, sluit je aan bij een kennismakingsles of meld je aan voor groep 9 en ontdek hoe we jou helpen het beste uit jezelf te halen.

Open dagen

Tijdens een open dag maak je kennis met onze leerlingen, vakken en docenten. Proef de sfeer op school, volg presentaties en ontdek hoe we jou helpen leren en groeien. Ook zijn er leerlingen aanwezig die hun ervaringen met bijvoorbeeld de brugklas, huiswerk en toetsweken graag met jou delen. De eerst volgende dag is:

> 31 januari 2024
15.30 tot 19.00

Rondleiding

Wij organiseren regelmatig rondleidingen op onze school. Samen met een klein groepje andere leerlingen en ouders/verzorgers word je door een docent rondgeleid door de hele school. De rondleidingen vinden vaak op een woensdagmiddag plaats, waardoor je een goed beeld krijgt van een gemiddelde schooldag op het Insula College.

Kennismakingsmiddag

Kom je een middag met ons meekijken op school? Dat kan tijdens een van onze kennismakingsmiddagen. Kom je ook?Opgeven kan hieronder. De kennismakingsmiddagen zijn van 14:00 tot 16:00 op:

> woensdag 15 november 2023
> woensdag 13 december 2023
> woensdag 14 februari 2024
Neem contact met ons op
Naam leerling(Vereist)
Naam basisschool(Vereist)
E-mailadres ouders/verzorgers(Vereist)
Ik kom graag kennismaken op:(Vereist)
Kies één van de drie data. De middagen worden hetzelfde ingevuld, het aanmelden voor één middag is daarom voldoende.

Informatieavond 

Donderdagavond 23 november van 19:00 tot 20:00 uur is er een informatieavond voor ouders en verzorgers. Vanaf 18:45 uur is de school open en staat de koffie of thee klaar. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen aan de brugklascoaches en de teamleider brugklas. Benieuwd wat het Insula College havo/atheneum/gymnasium te bieden heeft? Schrijf dan vooral hieronder in!

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Graag aangeven met hoeveel personen u hoopt te komen.

Groep 9

Zit jij in groep 8 en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren? En houd je van wat uitdaging? Dan is groep 9 echt iets voor jou. Je krijgt samen met andere groep 8-ers een aantal middagen les op het Insula College havo/vwo. Je volgt geen standaardlessen, maar modules. Over bijvoorbeeld klassieke cultuur of NLT (natuur, leven en techniek). Superinteressant, want zo leer je niet alleen nieuwe dingen, je leert ook andere leerlingen én onze school kennen.

Wanneer jouw meester of juf van groep 8 denkt dat dit echt iets voor jou is, regelt hij of zij jouw inschrijving met ons.

Informatieavond voor ouders

Speciaal voor ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 en 8 verzorgen we ook regelmatig informatieavonden. Tijdens zo’n avond vertellen we meer over onze school en ons onderwijs.

De eerstvolgende informatieavonden zijn op:

> 23 november 2023
> 11 januari 2024

Heb je een vraag over onze mogelijkheden om kennis te maken? Neem dan contact op met communicatieh@insulacollege.nl.

Aanmelden en toelating

Leuk dat je interesse hebt in onze school! We doen er alles aan zodat jij straks met plezier naar school gaat. Lees hier hoe je toegelaten wordt tot onze school en hoe het aanmelden in z’n werk gaat.

Toelating

Basisscholen maken van iedere leerling een (digitaal) onderwijskundig portfolio met daarin de eindresultaten en het advies van de basisschool. Dit advies van de basisschool is voor ons leidend. Heb jij een havo-advies of hoger? Dan mag je bij ons starten. Met een mavo/havo-advies mag je starten op onze locatie Insula College mavo.

Aanmelden

Om je aan te melden voor onze school, hebben we toegang tot je onderwijskundig portfolio nodig. Zo kunnen we bekijken of ons onderwijs bij jou past. Van je basisschool ontvang je een unieke code. Deze code kun je invullen op het aanmeldformulier. Zo krijgen wij toegang tot het portfolio.

Via onderstaande button kom je bij het formulier om je aan te melden bij het Insula College havo, atheneum en gymnasium. Het ingevulde formulier mag je sturen naar enaaktgeboren@insulacollege.nl.

Zo gaat het verder

Na je aanmelding krijg je per mail een bevestiging. Houd hiervoor ook je ongewenste mail of spambox in de gaten. Als we alle aanmeldingen binnen hebben, sturen we je een welkomstkaart. Vervolgens krijg je vóór de meivakantie van onze toelatingscommissie te horen of je toegelaten wordt. Is dat het geval? Dan ontvang je vanzelf alle informatie voor een vliegende start bij ons op school.  

Activiteiten

Op het Insula College vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat. Zowel in de brugklas als in de andere leerjaren organiseren we regelmatig leuke excursies, projecten en activiteiten. En ook buiten de lessen zorgen we voor toffe activiteiten. Van de Olympic Moves tot leuke feesten.

De eerste lesweek van ieder studiejaar start je met de introductiedagen. Tijdens deze dagen maak je op een leuke manier kennis met je klasgenoten en je mentor. Zo maak je in een mum van tijd nieuwe vrienden! Verder ga je op excursie naar musea of theaters, leer je echte filmpjes maken en monteren tijdens het Klokhuisproject, ga je op (internationale) stedentrip, krijg je projectweken én volg je clinics op het gebied van sport of kunst.

 

Tijdens de Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, maak je kennis met verschillende sporten. Ontdek in welke sport jij uitblinkt! En houd je van theater of ben je graag creatief bezig? Dan vind je onze theaterlessen of atelierklas vast ook heel leuk. En speciaal voor de onderbouw organiseren we ieder jaar, samen met het Insula College mavo, toffe schoolfeesten!

Veel gestelde vragen

Hoeveel huiswerk krijg je? Werk je alleen maar met de iPad of gebruik je ook schoolboeken? En wat is het verschil tussen onze havo/vwo-brugklas en de vwo-brugklas? Hieronder vind je antwoord op (bijna) al je vragen.

Hoeveel huiswerk heb je gemiddeld per dag?

In onze brugklas ben je gemiddeld één uur per dag bezig met je huiswerk: leren én maken. Heb je veel toetsen, dan ben je misschien iets meer tijd kwijt. Op andere dagen soms wat minder.

Werk je alleen maar met de iPad of gebruik je ook schoolboeken?

Bij ons op school heeft iedere leerling een eigen iPad. Bij veel vakken werken we met digitaal lesmateriaal. Omdat je je opdrachten digitaal maakt, heeft je docent goed inzicht in jouw voortgang en kan hij of zij de lesstof beter afstemmen op jouw niveau. Een ander voordeel is dat je minder boeken hoeft te sjouwen! Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je bij elk vak aantekeningen maakt. Je hebt dus altijd een schrift bij je.

Wanneer krijg je toetsen?

In de brugklas krijg je twee toetsweken per jaar: halverwege en aan het einde van het schooljaar. Ook krijg je nog toetsen tussen de toetsweken door. Zo leer je om de stof in kleine stukjes op te delen, zodat je niet alles in één keer hoeft te leren. We houden altijd goed in de gaten wanneer de toetsen zijn, zodat je nooit te veel toetsen in één week hebt.

Met welk niveau mag je starten bij jullie op school?

Wij gaan altijd uit van het advies dat je vanuit jouw basisschool meekrijgt. Heb je havo/vwo- of vwo-advies? Dan mag je bij ons op het Halmaheiraplein starten in de havo/vwo- of vwo-brugklas. Krijg je mavo/havo-advies? Dan mag je starten in de mavo/havo-brugklas op de locatie Insula College mavo.

Wat is het verschil tussen de havo/vwo-brugklas, een vwo/havo-brugklas en vwo-brugklas?

In onze havo/vwo-brugklas zitten leerlingen met een havo-advies. In deze brugklas krijg je een combinatie van havo- en vwo-lesstof. In de praktijk betekent het dat je soms les krijgt op havo-niveau en soms op vwo-niveau.

 

In de vwo/havo-brugklas zitten leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies. Zij krijgen vooral op vwo-niveau les en kunnen aan het einde van het jaar voor atheneum 2 kiezen.

 

De focus in de brugklas ligt vooral op het ‘leren leren’ en leren plannen. Jouw docenten en coach houden in de gaten of je extra begeleiding nodig hebt of juist wat meer uitdaging kunt gebruiken. Halverwege het schooljaar krijg je een voorlopig advies van de docenten over welk niveau jij in klas 2 gaat doen. Aan het einde van het jaar krijg je je definitieve advies en ga je door naar mavo 2, havo 2, atheneum 2 of gymnasium 2.

Wat maakt de vwo-brugklas anders dan de andere brugklassen?

In onze vwo-brugklas krijg je alleen les op vwo-niveau. Het tempo in de lessen ligt wat hoger en soms vragen we ook net wat meer zelfstandigheid van je. Bovendien krijg je in de vwo-brugklas een extra vak: klassieke cultuur. Hiervoor in de plaats heb je bij twee andere vakken een lesuur minder. Na de vwo-brugklas kies je voor atheneum of gymnasium.

Bieden jullie ondersteuning voor leerlingen die moeite hebben met leren, bijvoorbeeld door dyslexie of ADHD?

Bij ons op school heeft iedere leerling een eigen coach. Hij of zij helpt je ‘leren leren’ en biedt jou persoonlijke ondersteuning. Heb je extra begeleiding nodig? Dan bieden we die jou. Bijvoorbeeld wanneer je dyslectisch bent, ADHD hebt of een andere vorm van begeleiding nodig hebt. We werken nauw samen met onderwijs- en zorgprofessionals en kunnen je, wanneer het nodig is, doorverwijzen naar de juiste persoon. Zo krijg jij altijd de begeleiding die jij nodig hebt. Hier lees je meer over onze begeleiding die we jou kunnen bieden.