Over de school

Locatie Halmaheiraplein van het Insula College is er voor havo en vwo (atheneum en gymnasium). Op onze school krijg je de ruimte om je talenten en interesses verder te ontwikkelen. 

We dagen je uit om actief te zijn binnen én buiten de school. Op basis van onze christelijke identiteit bieden we een veilige leeromgeving. 

Voel je welkom op Halma! We maken er met elkaar een geslaagde tijd van.

De school die jou ziet

Onze school is onderdeel van Stichting H³O in Dordrecht.

We begeleiden iedere leerling bij de ontwikkeling van zijn talenten op het gebied van hoofd, hart en handen (kennis, passie en praktijkgericht). 

Leerlingen kunnen bij ons ook kiezen voor een sport- of kunstlijn. 

ICT-rijk onderwijs

Onderwijs met MacBook of iPad

Op onze school werken we steeds meer met digitaal lesmateriaal. Scheelt weer in je rugzak! Leerlingen werken met een Apple MacBook Air en nieuwe leerlingen vanaf schooljaar 2020-2021 met een iPad. Overal in de school is wifi aanwezig zodat je ook op je smartphone je rooster kunt bekijken en overal met je MacBook of iPad kunt werken.

Halma, voor leerlingen die iets extra's willen

Er is bij ons bijzondere aandacht voor verdieping en ontwikkeling op het gebied van internationalisering, sport, kunst, cultuur en techniek. Dit doen we door:

  • Internationale uitwisselingen
  • Sport- en kunstlijn
  • Vak nlt (natuur, leven en techniek) 
  • Plato (Pientere Leerlingen Aanzetten Tot Onderzoek)
  • Spaans
  • Atelierklas

Erasmus+/KA2 project

Erasmus+/KA1 project

Met subsidie van de EU zijn we vanaf november 2017 bezig met het tweejarige project "Insula Actief: focus op kwaliteit door internationaal beleid". Het personeel van het Insula College volgt in dit project internationale cursussen. Men richt zich op de speerpunten 'Entrepreneurial learning', 'Quality improvement of school and/or methods' en 'International cooperation'.

Erasmus+/KA2 project

Met subsidie van de EU zijn we vanaf september 2018 bezig met het tweejarige project "EUse Science to STEAM up your school". Met vijf partnerscholen uit Duitsland, Kroatië, Denemarken, Spanje en Zweden werken onze leerlingen samen aan science-gerelateerde onderwerpen in internationale science weken. Aan het einde van de scienceweek laten onze leerlingen samen met internationale deelnemers basisschoolleerlingen kennis maken met zelf ontworpen lessen uit de exacte hoek.

(internationale) Projectdagen

Naast de gewone lessen zijn er projectdagen: excursies in musea en theaters en internationale stedentrips.

Havo 4-leerlingen kunnen tijdens een werkweek naar o.a. Barcelona, Berlijn, München of Normandië.

Praag is een bestemming voor vwo 5-leerlingen.

Voor leerlingen uit gymnasium-4 of -5 wordt er elke twee jaar een excursie naar Griekenland georganiseerd. En leerlingen uit gymnasium 2 gaan ieder schooljaar naar Trier. De leerlingen uit de sportlijn gaan in klas 3 op wintersport.

Gymnasiumfestival

Het gymfest (kort voor gymnasiumfestival) is een jaarlijks evenement voor de gymnasiumleerlingen (t/m klas 5) en hun ouders/verzorgers. Je werkt voorafgaand aan het gymfest onder begeleiding van je docenten aan jullie eigen interpretatie van een mythe. Hierbij doe je alles zelf met je klasgenoten: het script schrijven, het decor maken, de dans en/of muziek voorbereiden. Samen met een docent van ToBe oefenen jullie het toneelstuk. Op de avond van het gymfest mogen alle ouders/verzorgers mee komen genieten van jullie talenten. De leerlingen uit de brugklas zijn ook aanwezig en verzorgen de catering in de pauze. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel van school.

Klokhuisproject

Echt goede filmpjes leer je maken bij ons in de brugklas. Je gaat interessante, grappige en originele filmpjes maken én monteren tijdens het 'Klokhuisproject'. En kan er voor jouw onderwerp niet op locatie gefilmd worden dan creëer je toch je eigen locatie via het greenscreen. Het project wordt afgesloten met een heus gala waar de Insula awards worden uitgereikt.

Sport en theater

Gymlessen, sportdagen en Olympic Moves

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid en leerprestaties. Bij ons zijn er elke week gymlessen en is er regelmatig een sportdag. 

Als school doen we ook mee aan landelijke wedstrijden, zoals het jaarlijkse Olympic Moves. Heb je talent voor een bepaalde sport? Dan krijg je zeker de ruimte om dat talent verder te ontwikkelen.

Theaterlessen en atelierklas

In de onderbouw krijg je zo nu en dan les in het Energiehuis. Je leert onder andere acteren met je klasgenoten. en een voorstelling in de schouwburg hoort daar ook bij.

Ben je graag creatief bezig? Dan is de atelierklas misschien iets voor jou! Deze klas biedt de mogelijkheid om na de lessen, samen met andere leerlingen, je creatieve talenten in te zetten.

Feestje!

Schoolfeesten

Leerlingen organiseren samen met docenten een aantal schoolfeesten. Zo is er een kerstbal en een spetterend eindfeest om het jaar goed af te sluiten. 

Aan het begin van het schooljaar starten we met twee introductiedagen vol sportieve en culturele activiteiten. Aan het einde van het jaar staat er ook nog een dagje pretpark op het programma.

Veiligheid

Veiligheid in en om de school

Om jouw veiligheid te garanderen in en om schoolgebouwen, hebben de scholen in Dordrecht afspraken gemaakt met politie, Openbaar Ministerie en gemeente. Ontoelaatbare zaken melden we direct. Naast onze eigen toezichthouders is ook de wijkagent betrokken bij de veiligheid in en om onze school. We maken gebruik van videobewaking. We doen er alles aan om pestgedrag tegen te gaan. Onze schoolregels en schoolveiligheidsplan maken duidelijk wat wel en niet is toegestaan. 

Kleinschalige omgeving

Wij kunnen kleinschalige leeromgevingen bieden omdat onze docenten verdeeld zijn over teams. Binnen havo en vwo zijn er teams samengesteld voor onder- en bovenbouw en havo-4 en -5. 

Toegewijd

Wij hebben een sterke liefde voor ons vak. Dat zie je terug in onze werkwijze. We stemmen af op de leerlingen met leerroutes en begeleiding die bij hen passen.