Groep 7/8

Zien we jou straks ook op het Halmaheiraplein?

Zit je nu in groep 7 of 8 en heb je interesse in onze school? Je bent van harte welkom! Op het Halmaheiraplein dagen we je uit om je interesses en talenten verder te ontwikkelen, zowel binnen als buiten de school. We begeleiden je bij jouw ontwikkeling op een manier die het beste bij jou past. Voel je welkom op Halma! We maken er met elkaar een geslaagde tijd van.

De brugklas en de leerlijnen

In het eerste jaar begin je in de brugklas. De brugperiode duurt een jaar. Tijdens dit brugklasjaar wordt duidelijk welke opleiding je vanaf klas 2 gaat volgen: havo, atheneum of gymnasium. Je kunt op de locatie Halmaheiraplein kiezen om de leerlijn sport of kunst te volgen. Naast de regulieren lessen krijg je dan 2 uur extra les in deze richtingen. En wist je trouwens dat je in alle klassen, zowel op school als thuis, met een iPad werkt? De lessen worden daardoor actueler en interactiever!

Kom je met ons kennismaken?

Elk jaar kun je op onze school kennismakingslessen volgen om de sfeer te proeven en kennis te maken met onze leerlingen, vakken en docenten. Verder kun je natuurlijk ook in februari onze open dag bezoeken. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen of mailen als je vragen hebt.

Begeleiding

Iedere klas heeft een eigen coach. De coach is voor jou heel belangrijk, je kunt er altijd terecht. Jouw coach geeft studielessen en volgt jouw studieresultaten. Hij of zij houdt ook in de gaten of je het naar je zin hebt op school. Ook als je ondersteuning nodig hebt staan er verschillende mensen voor je klaar.

Extra's

Op het Halmaheiraplein vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat en dat je voldoende wordt uitgedaagd. We besteden veel aandacht aan sport, techniek en kunst & cultuur. Dat begint al tijdens de introductiedagen. Verder organiseren wij in de brugklas allerlei excursies en projecten en kun je meedoen met heel veel activiteiten, doe bijvoorbeeld mee met onze atelierklas of zet je in op de Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Voor je het weet is het jaar alweer voorbij en sluiten we je eerste schooljaar af met een spetterend eindfeest.